Literatuuronderzoek

You are here

Theorie is belangrijk, omdat het een basis vormt voor een logisch raamwerk dat gebruikt kan worden om de effecten van politiek beleid te identificeren. Empirische literatuur is belangrijk om methodologische issues te identificeren en resultaten van andere studies in acht te nemen. 

De overvloed van literatuur maakt het vaak moeilijk om de meest belangrijke studies en het algemene effect te identificeren. Wij gebruiken verschillende technieken om een helder overzicht van wetenschappelijke kennis te geven.

Een meta-analyse van de literatuur stelt ons in staat een helder beeld te krijgen van de status van de huidige wetenschappelijke kennis. Door een econometrische analyse van de gemeten effecten in studies, zijn we in staat een antwoord te geven op de vraag wat het algemeen effect is en welke factoren succes of falen bepalen.

Contact

Contactpersoon: 
José Gravesteijn
Senior onderzoeker

José Gravesteijn is gespecialiseerd in arbeidsrecht en HRM. Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring met onderzoek op het gebied van arbeidsmarktbeleid.

Over SEOR

SEOR is een onafhankelijk onderzoeksbureau gelieerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en voert wereldwijd economisch onderzoek uit voor overheden en private partijen op het gebied van arbeid, sociale zekerheid, onderwijs, zorg, innovatie en regulering.

Contact

  • Adres:
  • Rotterdam Science Tower
    Marconistraat 16, 11e etage
    3029 AK Rotterdam
  • Telefoon:
  • +31 (0)10 302 0500
  • E-mail:
  • seor-secr@seor.eur.nl