Monitoring, evaluatie en impactmeting

You are here

Monitoring, evaluatie en impactmeting zijn cruciaal om te bepalen of beleid werkt of niet. Onze econometrische vaardigheden en ervaring, gecombineerd met ons praktisch en theoretisch begrip van beleid en interventies, maakt het mogelijk de netto-effectiviteit van een beleidsinterventie te bepalen.

Het evalueren van de impact van een beleidsinterventie is altijd een uitdaging, omdat het resultaat zonder de interventie niet bekend is. Misschien zouden dezelfde uitkomsten behaald worden zonder het beleid. Misschien zijn de omstandigheden veranderd, of zijn er andere interventies gestart die voor het effect gezorgd hebben. Het is ook belangrijk rekening te houden met andere factoren, zoals spillover effecten.

Door de situatie voor en na de interventie te vergelijken tussen groepen die wel en niet blootgesteld zijn aan de interventie, is het mogelijk om een inschatting te maken van het effect van een interventie, mits voldoende informatie voorhanden is over effecten en doelgroepen. Wilt u meer weten over evaluatie, of wilt u een evaluatieonderzoek uit laten voeren? Neem dan contact met ons op!

Contact

Contactpersoon: 
Jaap de Koning
Directeur

Prof. Dr. Jaap de Koning is wetenschappelijk directeur van  SEOR. Hij heeft zeer uitgebreide ervaring als arbeidsmarkteconoom. Van huis uit is hij econometrist.

Relevante publicaties

Pages

Over SEOR

SEOR is een onafhankelijk onderzoeksbureau gelieerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en voert wereldwijd economisch onderzoek uit voor overheden en private partijen op het gebied van arbeid, sociale zekerheid, onderwijs, zorg, innovatie en regulering.

Contact

  • Adres:
  • Rotterdam Science Tower
    Marconistraat 16, 11e etage
    3029 AK Rotterdam
  • Telefoon:
  • +31 (0)10 302 0500
  • E-mail:
  • seor-secr@seor.eur.nl